Dessert: Panna cotta met aardbeien

€2.95

selecteer minimum 2 personen

specificaties

Bereidingstijd10-15 min actieve tijd, opstijven: min. 3u
Energie540 Kcal pp
Bewaringklaar te maken tot 4 dagen na levering (mits bewaring in de koelkast).

Extra informatie

Ingrediënten (2p)

Vers van ComfortCuisine.be

  • 25 cl room
  • 10 g vanillesuiker
  • 3 g gelatine
  • 0,5 vanillestokje
  • 125 g aarbeien

Uit jouw keuken

  • 5 cl melk
  • 40 g suiker
  • 2 koffiel. suiker voor de aardbeiencoulis
  • 1 eetl. water voor de aardbeiencoulis

Instructies

  1. Maak bij voorkeur een halve of volledige dag op voorhand (zie tip onderaan)
    Vul een beker met koud water en doe er de gelatineblaadjes in.
  2. Neem een kleine pot en doe er de room en melk in
    Snij de vanillestok overlangs in twee en gebruik een mespunt om er de pikzwarte zaadjes uit te schrapen, voeg deze toe aan de pot en breng rustig aan de kook. Haal de pot van het vuur.
  3. Knijp de geweekte gelatine uit en los de soepele blaadjes op in de hete room samen met de suiker en de vanillesuiker. Roer met de garde tot alles volledig is opgelost en laat alles nog eens heel kort koken.
  4. Zet het juiste aantal schaaltjes klaar, je kan hiervoor ook een glas of wijnglas gebruiken.
    Roer om en verdeel het mengsel gelijk over de schaaltjes.
    Zet deze voor minstens 3 uur in de koelkast.
  5. Aardbeiencoulis: Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en houd 1/3 apart voor de garnering. Mix de rest van de aarbeien met de suiker en water (volgens ingrediëntenlijst). Zet in de koelkast tot gebruik.
  6. Nadat de panna cotta is opgesteven en net voor het serveren: verdeel de aardbeiencoulis over de panna cotta.
    Snijd de resterende aarbeien in stukjes en schik ze op het bord of op de panna cotta.
    Als extra versiering kan je er evt. wat bloemsuiker over strooien.

Smakelijk!
 

Tips en weetjes

De panna cotta en de aardbeiencoulis kan je best een halve of volledige dag op voorhand bereiden zo is deze zeker goed opgesteven en heb je nauwelijks nog werk op het laatste moment.

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. Het is supereenvoudig klaar te maken maar toch heerlijk nagerecht.

Reviews

Schrijf uw recensie

Dessert: Panna cotta met aardbeien

Dessert: Panna cotta met aardbeien

Schrijf uw recensie