Vetiver Viura 2012 - Rioja

Stijlvolle en karakteristieke witte Rioja

€9.45

specificaties

Jaargang2012
Type/KleurWitte wijn
Land/HerkomstSpanje
Druivenras100% Viura (Maccabello)

Extra informatie

Hoe proeft deze Rioja wijn:

De wijn heeft subtiel florale toetsen met een mooie balans en frisse zuren. In de mond proeft men tropische fruit met wat witte peer en hints van pompelmoes en toast.

Dit geeft een lekker en zalvend gevoel in de mond. De Viuradruif die in de Riojastreek wordt verbouwd op klei- en klaksteenrijke gronden heeft hierdoor een levendige en bruisende expressie. Deze druif is in Spanje beter bekend als de Maccabello-druif.

De Vetiver van Ontañon heeft een zestal maanden een houtlagering gekregen in gebruikte eiken vaten, daarna nog een zestal maanden rijping op fles. 

Nu op dronk en je kan deze wijn nog een tweetal jaren in je kelder bewaren.

Druiven:

100% Viura (Maccabello).

Gastronomie:

Bij stevige visgerechten alsook gevogeltes.

Over de wijnstreek Rioja:

Rioja is gesitueerd in het noorden van Spanje op beide oevers van de rivier Ebro en het gebied is gezegend met uitzonderlijke natuurlijke omstandigheden die het uitermate geschikt maken voor de wijnbouw.

Over het wijnhuis:

Bodegas Ontañón is een wijnmakerij die25 jaar geleden werd opgericht met een familietraditie met veel ervaring in de Riojawijngaarden. De wijngaard omvat 250 ha. De combinatie van verschillende druivenrassen, ingrediënten en rijping maken hun wijnen speciaal en met zeer expressieve smaken.

Reviews

Schrijf uw recensie

Vetiver Viura 2012 - Rioja

Vetiver Viura 2012 - Rioja

Stijlvolle en karakteristieke witte Rioja

Schrijf uw recensie