Aanbieding! Gevulde kip met spek, krielaardappelen en garnituur

Gevulde kip met spek, krielaardappelen en garnituur

€4.97

-15%

€5.85

selecteer minimum 2 personen

specificaties

Bereidingstijd40-45 min
Energie715 Kcal pp
Bewaringklaar te maken tot 3 dagen na levering (mits bewaring in de koelkast).

Extra informatie

Ingrediënten

Vers van ComfortCuisine.be

4 kippendijen zonder bot

200g champignons

250g sluimererwten

400g krielaardappelen

5 sneetjes spek

3 takjes rozemarijn

7 takjes tijm

4 takjes peterselie

1 teentje knoflook

30g boter

Uit jouw keuken

peper en zout


Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was en kook de krielaardappelen in een ruime hoeveelheid water (je hoeft ze niet te schillen) gedurende 15min.
  3. Hak 50g champignons fijn, samen met 2 takjes rozemarijn, 4 takjes tijm en 4 takjes peterselie. Snijd 1 sneetje spek in kleine stukjes
  4. Smelt 2/3 van de boter in de microgolf of in een pannetje, meng hierin de geperste knoflook, de gehakte kruiden, champignons en de spek.
  5. Neem de kippenfilets en leg de lapjes afzonderlijk open op een stuk vershoudfolie en bedek met een vershoudfolie. Sla met een deegrol (of glazen fles) zachtjes op de kip totdat je een 3mm dun kippenlapje hebt.
  6. Bestrijk de lapjes met de vulling en rol deze op, rol er een sneetje spek rond en fixeer met een tandenstoker.
  7. Doe 1/3 van de boter in een pan, zet op een matig hoog vuur en bak de gevulde kip 2 min. Goudbruin langs elke kant
  8. Leg de kip in een ovenschotel en overgiet met de saus uit de pan en plaats er nog een takje tijm en rozemarijn bij. Plaats in de oven gedurende 15 min.
  9. Giet de krielaardappelen af. Snijd de rest van de champignons in kwartjes. Neem de pan van de kip en bak er de sluimererwten en de champignons in aan. Leg 3 takjes tijm erbij en kruid af met een snuifje peper en zout. Laat 5 minuten garen, roer regelmatig om.
  10. Leg de krielaardappelen bij de kip en laat nog 5 minuten mee braden.
  11. Snij de gevulde kip schuin door en serveer met de aardappelen en garnituur.

Smakelijk!

Tips en weetjes

Verse kruiden fijn snijden doe je heel eenvoudig in een glas met behulp van een goede schaar om te knippen.

Heb je een stoomoven? Dan kan je deze gebruiken om de Krielaardappelen te bereiden.

Kippendijen zijn de biefstuk van de kip. Niet gek dus dat kippendijen veel gebruikt worden in de keuken. Kippendijen zijn te koop met en zonder bot. Het bot wat de kippendijen bij elkaar houdt, zorgt ervoor dat het vlees heel mals en sappig is. Probeer je kipfilet maar eens te vervangen door dit stukje vlees!

Sluimererwten zijn platte peultjes/bonen die bijna geen zaadjes hebben. Zeer fijn en zoet van smaak. Bevat Vitamine C en ijzer.

Reviews

Schrijf uw recensie

Gevulde kip met spek, krielaardappelen en garnituur

Gevulde kip met spek, krielaardappelen en garnituur

bijpassende wijn:

CHÂTEAU GOUBAU - LA SOURCE - CÔTES DE CASTILLON 2011

Schrijf uw recensie

Bijpassende wijn

Prachtige rode wijn met rijpe en heel fijne aroma's Château Goubau is één van de toppers in zijn appellation dank zij de inzet van de fiere Belgische eigenaars, Stéphane en Béa Goubau.
€12.50