Ri­beye met ru­co­l­a­pes­to, gnocchi, peultjes en tomaat

€9.20

selecteer minimum 2 personen

specificaties

Bereidingstijd25-30 min
Energie890 Kcal pp
Bewaringklaar te maken tot 5 dagen na levering (mits bewaring in de koelkast).

Extra informatie

Ingrediënten

Vers van ComfortCuisine.be

25 g Parmezaanse kaas

40 g rucola

0,5 teen knoflook

1 el pijnboompitten

0,5 tl mosterd

2 ribeye steaks

250 g gnocchi

4 g verse tijm

200 g peultjes

125 g kersttomaten

Uit jouw keuken

peper(versgemalen) en zout

olijfolie

Instructies

  1. Snijd de heft van de Parmezaanse kaas in kleinere stukken. Pureer de rucola met de knoflook, de pijnboompitten, de mosterd, de geraspte kaas en 3 el olijfolie in een blender of met een staafmixer tot een smeuïge pesto. Breng de pesto op smaak met versgemalen peper.
  2. Gnocchi volgens aanwijzingen op verpakking koken (2 min. in gezouten water koken), afgieten en afspoelen onder koud water. Tijmblaadjes van takjes rissen. In grote pan 2 el olijfolie verhitten en de peultjes 2-3 min. roerbakken. Uit pan scheppen. 
  3. In de pan 1 el olie verhitten en de gnocchi goudbruin bakken. Cherrytomaten, tijm en de peultjes door de gnocchi scheppen en 3 á 4 min. meebakken. Afkruiden met peper en zout volgens smaak.
  4. Dep de ribeye steaks droog met keukenpapier, kruid met peper en zout. In een kleinere pan 1 el olie verhitten en bak de steaks op een hoger vuur, 2 tot 4 minuten langs elke kant, volgens de gewenste gaarheid (zie tip onderaan).
  5. Dresseer de borden: schik de gnocchi/groenten op het bord, leg de steak erbij en besmeer met een dun laagje van de pesto. Schaaf van de rest van de Parmezaanse kaas met een dunschiller mooie krullen boven het vlees.

Smakelijk!

Tips en weetjes

Ribeye is rood of rosé gegrild het lekkerst. Hoe gaarder de ribeye, hoe minder veerkrachtig en steviger het vlees aanvoelt als u er met een vinger op drukt. Rood 1-2 minuten per kant. Rosé 2-3 minuten per kant. Doorbakken 3-4 minuten per kant. Vlees steeds in een zo klein mogelijke pan bakken, op die manier voorkom je dat je vetstof kan aanbranden.

Reviews

Schrijf uw recensie

Ri­beye met ru­co­l­a­pes­to, gnocchi, peultjes en tomaat

Ri­beye met ru­co­l­a­pes­to, gnocchi, peultjes en tomaat

bijpassende wijn:

CHÂTEAU GOUBAU - LA SOURCE - CÔTES DE CASTILLON 2011

Schrijf uw recensie

Bijpassende wijn

Prachtige rode wijn met rijpe en heel fijne aroma's Château Goubau is één van de toppers in zijn appellation dank zij de inzet van de fiere Belgische eigenaars, Stéphane en Béa Goubau.
€12.50