Ingrediënten
Vers van ComfortCuisine.be
25 g Parmezaanse kaas
40 g rucola
0,5 teen knoflook
1 el pijnboompitten
0,5 tl mosterd
2 ribeye steaks
250 g gnocchi
4 g verse tijm
200 g peultjes
125 g kersttomaten
Uit jouw keuken
peper(versgemalen) en zout
olijfolie
Instructies
- Snijd de heft van de Parmezaanse kaas in kleinere stukken. Pureer de rucola met de knoflook, de pijnboompitten, de mosterd, de geraspte kaas en 3 el olijfolie in een blender of met een staafmixer tot een smeuïge pesto. Breng de pesto op smaak met versgemalen peper.
- Gnocchi volgens aanwijzingen op verpakking koken (2 min. in gezouten water koken), afgieten en afspoelen onder koud water. Tijmblaadjes van takjes rissen. In grote pan 2 el olijfolie verhitten en de peultjes 2-3 min. roerbakken. Uit pan scheppen.
- In de pan 1 el olie verhitten en de gnocchi goudbruin bakken. Cherrytomaten, tijm en de peultjes door de gnocchi scheppen en 3 á 4 min. meebakken. Afkruiden met peper en zout volgens smaak.
- Dep de ribeye steaks droog met keukenpapier, kruid met peper en zout. In een kleinere pan 1 el olie verhitten en bak de steaks op een hoger vuur, 2 tot 4 minuten langs elke kant, volgens de gewenste gaarheid (zie tip onderaan).
- Dresseer de borden: schik de gnocchi/groenten op het bord, leg de steak erbij en besmeer met een dun laagje van de pesto. Schaaf van de rest van de Parmezaanse kaas met een dunschiller mooie krullen boven het vlees.
Smakelijk!
Tips en weetjes
Ribeye is rood of rosé gegrild het lekkerst. Hoe gaarder de ribeye, hoe minder veerkrachtig en steviger het vlees aanvoelt als u er met een vinger op drukt. Rood 1-2 minuten per kant. Rosé 2-3 minuten per kant. Doorbakken 3-4 minuten per kant. Vlees steeds in een zo klein mogelijke pan bakken, op die manier voorkom je dat je vetstof kan aanbranden.