Zeebaarsfilet met tagliatelle, zeekraal, groene asperges en kerstomaten

bijpassende wijn:

VETIVER VIURA 2012 - RIOJA

€7.98

selecteer minimum 2 personen

specificaties

Bereidingstijd20-25 min
Energie630 Kcal pp
Bewaringklaar te maken tot 2 dagen na levering (mits bewaring in de koelkast).

Extra informatie

Ingrediënten

Vers van ComfortCuisine.be

 • 5g verse kervel (1 takje)
 • 5g verse basilicum (1 takje)
 • 10g verse bladpeterselie (2 takjes)
 • 60 g zeekraal
 • 60 g (groene) asperges
 • 60 g kerstomaten
 • 0,5 teentje knoflook
 • 2 zeebaarsfilets (200 g – 300 g)
 • 200 g tagliatelle
 • 10 g boter

Uit jouw keuken

 • peper(versgemalen) en zout
 • olijfolie

 

Instructies

 1. Kruidenolie: pluk de blaadjes van de kervel, basilicum en de helft van de peterselie (de andere helft hebben we later nodig). Pureer de kruiden samen met een half teentje knoflook en 100 ml olijfolie in een blender of met een staafmixer. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
 2. Kook de tagliatelle in een ruime hoeveelheid gezouten water gedurende 6 min. Giet af en spoel onder koud water en zet apart.
 3. Zeebaars: kruid de vis op de vleeszijde met een snufje peper en zout. Zet een braadpan op een matig vuur. Verhit er een el olijfolie en de boter in (let op dat het vet niet aanbrand). 
 4. Leg de stukken zeebaars op de velkant in de pan. Zet na een minuut het vuur wat zachter. Het is de bedoeling om de vis een krokant vel te bezorgen, en te garen zonder om te draaien. Schep af en toe wat van het braadvet over de stukken visfilet. Na ongeveer 7 á 9 minuten is de vis gaar en het vel krokant.
 5. Groenten: terwijl de vis aan het bakken is, verwijder de droge uiteinden van de asperges (2mm) en snijd de asperges in 3 gelijke delen. Neem de pot waar je net de tagliatelle in hebt bereid en roerbak daarin de asperges en de zeekraal in 1 el olijfolie gedurende 2 á 3 min.
 6. Voeg tagliatelle, trostomaten en 4 el kruidenolie toe aan de groenten en bak alles op een matig vuur gedurende 2 min.
 7. Verdeel de pasta met de groenten over de borden en leg er de zeebaars op, met de krokante velkant naar boven. Leg een klein takje peterselie erbovenop als afwerking. Serveer de rest van de verse kruidenolie er apart bij.

Smakelijk!
 

Tips en weetjes

Zeekraal groeit in zoutmoerassen, op stranden en tussen mangroven, dus waar de zee het land overstroomt. Hierdoor heeft het een zilte smaak. In het najaar wordt zeekraal rood en krijgt het een houtige stam, en is dan niet meer eetbaar. Zeekraal kan zowel rauw als gekookt worden gegeten. Zeekraal is rijk aan mineralen, ijzer en vitaminen. Omdat de wilde zeekraal beschermd is, komt gekweekte zeekraal op de markt.

Zeebaars is een zilverkleurige vis met vast en smakelijk visvlees. Kleine vissen worden in hun geheel verkocht en bereid. Grotere exemplaren kunnen gefileerd worden, meestal met vel om het uiteenvallen te voorkomen bij het bakken. Het zilverkleurig vel is trouwens zeer smakelijk en decoratief op het bord. Zeebaars is een culinaire topper in Frankrijk. Hij komt bij voorkeur in zuidelijke wateren voor (zoals de Middellandse Zee). De Noordzee is de noordelijke grens.

Een "snufje" zout hoeveel is dat nu precies? Heel eenvoudig, een snufje is de hoeveelheid die je tussen duim en wijsvinger kunt houden zonder dat er zout (of peper) uitvalt.

Reviews

Schrijf uw recensie

Zeebaarsfilet met tagliatelle, zeekraal, groene asperges en kerstomaten

Zeebaarsfilet met tagliatelle, zeekraal, groene asperges en kerstomaten

bijpassende wijn:

VETIVER VIURA 2012 - RIOJA

Schrijf uw recensie

Bijpassende wijn

Stijlvolle en karakteristieke witte Rioja
€9.45