Vegetarisch: Risotto van quinoa met spinazie, tofu en tomaat

bijpassende wijn:

VETIVER VIURA 2012 - RIOJA

€5.20

selecteer minimum 2 personen

specificaties

Bereidingstijd35-40 min
Energie640 Kcal pp
VegetarischJa
Bewaringklaar te maken tot 5 dagen na levering (mits bewaring in de koelkast).

Extra informatie

Ingrediënten

Vers van ComfortCuisine.be

  • 125 g tofu
  • 200 g spinazie
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 20 g verse basilicum
  • 125 g quinoa
  • 1 eetl. amandelschilfers
  • 2,5 dl groentebouillon (1 blokje per 5 dl)
  • 1 dl witte wijn
  • 1 koffiel. ras el hanout
  • 20 g boter

Uit jouw keuken

  • peper(versgemalen) en zout
  • olijfolie

 

Instructies

  1. Was en hak de spinazie grof.
    Hou enkele basilicumblaadjes apart voor de versiering en hak de rest van de blaadjes grof.
    Bak de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof
    Snipper de sjalotten fijn, pel de look
    Dep de tofu droog en snij in blokjes van ca. 1x1 cm
    Los de bouillonblokjes op volgens de verhouding 1 blokje per 5 dl heet water, opgelet: gebruik de correcte hoeveelheid in je gerecht (volgens de ingrediëntenlijst).
  2. Tomatensaus: Verhit 1 eetl. olijfolie in een kleine kookpot en bak de helft van de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met ras el hanout. Laat 10 min. Sudderen op een zacht vuurtje (zonder deksel).
  3. Risotto: Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de andere helft van de fijngesnipperde sjalotten glazig samen met de geperste knoflook. Roer er de quinoa onder. 
  4. Overgiet met de witte wijn en laat op een zacht vuur (zonder deksel) garen tot alle wijn is opgenomen. Roer regelmatig om. Overgiet met de groentebouillon en roer. Laat verder zachtjes garen met deksel tot ook de bouillon door de quinoa is opgenomen. Roer regelmatig om en verlaag het vuur indien nodig.
  5. Smelt ondertussen de boter in een grote kookpot en laat de spinazie slinken gedurende 7 min. Roer er dan de basilicumblaadjes onder en breng op smaak met peper en zout. Meng samen met de tofublokjes onder de quinoa. Warm nog even op.
  6. Afwerking: verdeel de tomatenblokjes over de borden en lepel er de risotto op. Garneer met basilicumblaadjes en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers.

Smakelijk!
 

Tips en weetjes

Quinoa is afkomstig uit Midden - en Zuid-Amerika. Het heeft de vorm van sesamzaadjes en wordt gekweekt in het hooggebergte van Bolivië, Peru, Ecuador, Colombia, Chili en Argentinië. Quinoa wordt als belangrijkste voedselgewas al sinds 6000 jaar in Zuid-Amerika verbouwd. De Inca's gebruikten het reeds als akkerbouwproduct.

Tofu is een caloriearm en eiwitrijk sojaproduct. Oorspronkelijk is doufu de Standaardmandarijnse naam, en tahoe de Indonesische. In België is de uitspraak overgenomen van het Japanse woord tōfu. Het wordt veel gebruikt als vleesvervanger. Het wordt gemaakt door sojamelk te stremmen met natuurlijke mineraalrijke coagulanten (bv. nigari) op basis van calcium en magnesium. De tofu heeft doorgaans een witte kleur en smaakt redelijk neutraal, maar neemt gemakkelijk de smaak van andere ingrediënten over.

Reviews

Schrijf uw recensie

Vegetarisch: Risotto van quinoa met spinazie, tofu en tomaat

Vegetarisch: Risotto van quinoa met spinazie, tofu en tomaat

bijpassende wijn:

VETIVER VIURA 2012 - RIOJA

Schrijf uw recensie

Bijpassende wijn

Stijlvolle en karakteristieke witte Rioja
€9.45