Risotto met kalkoen, spinazie, basilicum en tomaat

€5.30

selecteer minimum 2 personen

specificaties

Bereidingstijd35-40 min
Energie650 Kcal pp
Bewaringklaar te maken tot 3 dagen na levering (mits bewaring in de koelkast).

Extra informatie

Ingrediënten

Vers van ComfortCuisine.be

  • 200 g kalkoenfilets
  • 200 g spinazie
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 20 g verse basilicum
  • 125 g risottorijst
  • 1 eetl. amandelschilfers
  • 2,5 dl kippenbouillon (1 blokje per 5 dl)
  • 1 dl witte wijn
  • 1 koffiel. ras el hanout
  • 20 g boter

Uit jouw keuken

  • peper(versgemalen) en zout
  • olijfolie

 

Instructies

  1. Was en hak de spinazie grof.
    Hou enkele basilicumblaadjes apart voor de versiering en hak de rest van de blaadjes grof.
    Bak de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof
    Snipper de sjalotten fijn, pel de look
    Verwijder eventuele pezen uit de kalkoenfilets en snijd het vlees dwars in reepjes van ca. 0,5-1 cm, kruid met peper en zout.
    Los de bouillonblokjes op volgens de verhouding 1 blokje per 5 dl heet water, opgelet: gebruik de correcte hoeveelheid in je gerecht (volgens de ingrediëntenlijst).
  2. Tomatensaus: Verhit 1 eetl. olijfolie in een kleine kookpot en bak de helft van de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met ras el hanout. Laat 10 min. Sudderen op een zacht vuurtje (zonder deksel).
  3. Risotto: Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de andere helft van de fijngesnipperde sjalotten glazig samen met de geperste knoflook. Roer er de risottorijst onder. 
  4. Overgiet met de witte wijn en laat op een zacht vuur (zonder deksel) garen tot alle wijn is opgenomen. Roer regelmatig om. Overgiet met de bouillon en roer. Laat verder zachtjes garen met deksel tot ook de bouillon door de rijst is opgenomen. Roer regelmatig om en verlaag het vuur indien nodig.
  5. Doe 1 eetlepel olijfolie in een pan (herbruik de pan van de amandelschilfers) en bak de kalkoenreepjes op een matig hoog vuur tot deze een mooie goudgele kleur krijgen.
  6. Smelt ondertussen de boter in een grote kookpot en laat de spinazie slinken gedurende 7 min. Roer er dan de basilicumblaadjes onder en breng op smaak met peper en zout. Meng samen met de kalkoenreepjes onder de risottorijst. Warm nog even op.
  7. Afwerking: verdeel de tomatenblokjes over de borden en lepel er de risotto op. Garneer met basilicumblaadjes en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers.

Smakelijk!
 

Tips en weetjes

Ras el Hanout (Râs al Hânout) is een kruidenmengsel uit Marokko van meer dan 20 kruiden (het kan oplopen tot 100 verschillende kruiden!). Gelijkaardige kruidenmengsels worden ook gebruikt in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. In het mengsel zit onder andere kardemom, bosbessen, gember, piment, kaneel, galangawortel, kruidnagel, nootmuskaat, kurkuma, foelie en zwarte peper. De meeste kruiden worden geroosterd en daarna worden de kruiden samen fijngemalen tot een geurige donkere kruidenmix. Vroeger had elke handelaar zijn eigen mengsel, Ras el Hanout betekent dan ook letterlijk “het hoofd van de winkel”, wat vrij kan vertaald worden tot “het beste van de winkel”.

Reviews

Schrijf uw recensie

Risotto met kalkoen, spinazie, basilicum en tomaat

Risotto met kalkoen, spinazie, basilicum en tomaat

Schrijf uw recensie

Bijpassende wijn

Stijlvolle en karakteristieke witte Rioja
€9.45