Zalmfilet, gewokte groenten, rijst en gembersaus

bijpassende wijn:

VETIVER VIURA 2012 - RIOJA

€6.95

selecteer minimum 2 personen

specificaties

Bereidingstijd25-30 min
Energie865 Kcal pp
Bewaringklaar te maken tot 2 dagen na levering (mits bewaring in de koelkast).

Extra informatie

Ingrediënten

Vers van ComfortCuisine.be

  • 125 g Thai rijst
  • zakje sesamzaad
  • 300 g zalmfilet
  • 1 stuk gember
  • 125 ml zure room
  • 2 wortelen
  • 1 paksoi
  • 1 paprika
  • boter

Uit jouw keuken

  • olijfolie
  • peper en zout

 

Instructies

  1. Breng 2 volumes licht gezouten water aan de kook en voeg er 1 volume rijst (125 g) aan toe. Dek af en laat koken op een zacht vuurtje tot het water volledig is opgenomen (13 à 15 min.).
  2. Sesamzaadjes: Verhit een kleine droge pan en rooster de sesamzaadjes op een matig vuur gedurende 2 min. Roer regelmatig om en let op dat de zaadjes niet verbranden.
  3. Saus (koud): Schil (zie tip onderaan) en rasp de gember tot je een hoeveelheid van ca. 2 eetlepels hebt. Meng deze in een kom met de zure room, 1 eetlepel water en één snuifje zout.
  4. Groenten: Verwijder de stronk, was de paksoi en snij de bladeren en stelen in repen van 1 cm in de breedte.
  5. Schil en snijd 2 wortelen in 5mm brede staafjes. Was en snijd de paprika in 5 mm brede reepjes. Voeg 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak de wortelen op een matig vuur gedurende 2 min. Voeg de paksoi en de paprika toe en bak nogmaals 2 min. Bestrooi de groenten met 1 à 2 snuifjes zout.
  6. Zalm: Kruid de zalm met peper en zout. Smelt de boter in kleine pan en bak de zalm 3 à 4 min op een matig vuur tot hij een mooie kleur heeft, draai de vis en laat nog eens 3 à 4 min bakken. De zalm zeker niet te lang laten bakken.
  7. Serveer zoals op de foto en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes en de gembersaus.

Smakelijk!

 

Tips en weetjes

Gember schillen: met een koffielepel schraap je de schil er heel gemakkelijk af.
Paksoi is een langwerpige open kool met groene bladeren en spierwitte bladstelen van Aziatische origine.

 

Reviews

Schrijf uw recensie

Zalmfilet, gewokte groenten, rijst en gembersaus

Zalmfilet, gewokte groenten, rijst en gembersaus

bijpassende wijn:

VETIVER VIURA 2012 - RIOJA

Schrijf uw recensie

Bijpassende wijn

Stijlvolle en karakteristieke witte Rioja
€9.45