Ingrediënten
Vers van ComfortCuisine.be
- 125 g Thai rijst
- zakje sesamzaad
- 300 g zalmfilet
- 1 stuk gember
- 125 ml zure room
- 2 wortelen
- 1 paksoi
- 1 paprika
- boter
Uit jouw keuken
Instructies
- Breng 2 volumes licht gezouten water aan de kook en voeg er 1 volume rijst (125 g) aan toe. Dek af en laat koken op een zacht vuurtje tot het water volledig is opgenomen (13 à 15 min.).
- Sesamzaadjes: Verhit een kleine droge pan en rooster de sesamzaadjes op een matig vuur gedurende 2 min. Roer regelmatig om en let op dat de zaadjes niet verbranden.
- Saus (koud): Schil (zie tip onderaan) en rasp de gember tot je een hoeveelheid van ca. 2 eetlepels hebt. Meng deze in een kom met de zure room, 1 eetlepel water en één snuifje zout.
- Groenten: Verwijder de stronk, was de paksoi en snij de bladeren en stelen in repen van 1 cm in de breedte.
- Schil en snijd 2 wortelen in 5mm brede staafjes. Was en snijd de paprika in 5 mm brede reepjes. Voeg 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak de wortelen op een matig vuur gedurende 2 min. Voeg de paksoi en de paprika toe en bak nogmaals 2 min. Bestrooi de groenten met 1 à 2 snuifjes zout.
- Zalm: Kruid de zalm met peper en zout. Smelt de boter in kleine pan en bak de zalm 3 à 4 min op een matig vuur tot hij een mooie kleur heeft, draai de vis en laat nog eens 3 à 4 min bakken. De zalm zeker niet te lang laten bakken.
- Serveer zoals op de foto en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes en de gembersaus.
Smakelijk!
Tips en weetjes
Gember schillen: met een koffielepel schraap je de schil er heel gemakkelijk af.
Paksoi is een langwerpige open kool met groene bladeren en spierwitte bladstelen van Aziatische origine.