Ingrediënten (2p)
Vers van ComfortCuisine.be
- 2 tortillas
- 60 g groene aspergepunten
- 150 g griekse yoghurt
- 3 g verse dille
- 20 g rucola
- 150 g gerookte zalm
- 0,5 limoen
Uit jouw keuken
- peper(versgemalen) en zout
Instructies
- Breng ruime hoeveelheid water aan de kook, voeg wat zout toe.
Vul een andere pot met zo koud mogelijk water.
Verwijder de droge uiteinden van de asperges (2mm).
Hak de verse dille fijn. - Kook de asperge's 3 a 4 min. (ze moeten nog knapperig zijn)
Giet de aspeges af en dompel ze zo onder in koude water (hoe kouder hoe beter), hierdoor wordt het gaarproces gestopt en behouden ze hun mooie groene kleur. Haal ze uit het koude water en laat ze verder uitlekken. - Dillesaus: Meng de dille met de Griekse yoghurt en breng op smaak met wat (versgemalen) peper en zout. Hou iets van de gemalen dille opzij voor de garnering.
- Wraps: Besmeer elke tortilla met 1 koffiel. dillesaus en verdeel er de gerookte zalm over.
Leg ca. asperges erbovenop en rol de tortilla op.
Snijd de wraps in twee en snijd de uiteinden er recht af. Snijd nu stukken wraps schuin door. - Verdeel de wraps over de borden als torentjes, met de schuine kant naar boven, verdeel de rucola ertussen
Besprenkel het geheel met wat sap van de limoen en bestrooi met (versgemalen) peper en de rest van de verse dille.
Serveer de resterende dillesaus er afzonderlijk bij.
Smakelijk!
Tips en weetjes
Afschrikken: de groene asperges kan je na het koken onderdompelen in ijskoud water, zo wordt het gaarproces snel onderbroken, blijven ze krokant en behouden ze hun mooie groene kleur. Dit werkt ook prima bij andere groenten zoals broccoli, boontjes, …
Groene asperges: Het ‘witte goud’ kent ook een groene variant. Doordat groene asperges langer aan de wortel van de plant blijven en bovengronds groeien, zijn ze behalve krachtiger en kruidiger van smaak, ook rijker aan vitamines dan de witte exemplaren. Een ander groot voordeel van groene asperges is dat je ze niet of nauwelijks hoeft te schillen