Menu: Wrap van zalm met groene asperge en dillesaus - Stoverij van varkenswangetjes en trapistenbier - Panna cotta met aardbeien

Deze gerechten, speciaal geselecteerd zodat ze in de smaak vallen bij jong én oud. Ze zijn ideaal om op voorhand klaar te maken waardoor je tijdens de maaltijd maximaal kan meegenieten met je gezelschap. Dit alles zonder boodschappenstress en met duidelijke receptenkaart.

Gratis levering 
Betaal online of bij levering

€13.95

In plaats van €14.32

selecteer minimum 2 personen

specificaties

Bewaringklaar te maken tot 4 dagen na levering (mits bewaring in de koelkast).

Extra informatie

Menu:

Wrap van zalm, groene asperge en dillesaus
***
Vlaamse stoverij van varkenswangetjes en trappistenbier
***
Panna cotta met aardbeien

Wrap van zalm, groene asperge en dillesaus

Ingrediënten (2p) 

Vers van ComfortCuisine.be

  • 2 tortillas
  • 60 g groene aspergepunten
  • 150 g griekse yoghurt
  • 3 g verse dille
  • 20 g rucola
  • 150 g gerookte zalm
  • 0,5 limoen

Uit jouw keuken

  • peper(versgemalen) en zout

Instructies

  1. Breng ruime hoeveelheid water aan de kook, voeg wat zout toe.
    Vul een andere pot met zo koud mogelijk water.
    Verwijder de droge uiteinden van de asperges (2mm).
    Hak de verse dille fijn.
  2. Kook de asperge's 3 a 4 min. (ze moeten nog knapperig zijn)
    Giet de aspeges af en dompel ze zo onder in koude water (hoe kouder hoe beter), hierdoor wordt het gaarproces gestopt en behouden ze hun mooie groene kleur. Haal ze uit het koude water en laat ze verder uitlekken.
  3. Dillesaus: Meng de dille met de Griekse yoghurt en breng op smaak met wat (versgemalen) peper en zout. Hou iets van de gemalen dille opzij voor de garnering.
  4. Wraps: Besmeer elke tortilla met 1 koffiel. dillesaus en verdeel er de gerookte zalm over.
    Leg ca. asperges erbovenop en rol de tortilla op.
    Snijd de wraps in twee en snijd de uiteinden er recht af. Snijd nu stukken wraps schuin door.
  5. Verdeel de wraps over de borden als torentjes, met de schuine kant naar boven, verdeel de rucola ertussen
    Besprenkel het geheel met wat sap van de limoen en bestrooi met (versgemalen) peper en de rest van de verse dille.
    Serveer de resterende dillesaus er afzonderlijk bij.

Tips en weetjes

Afschrikken: de groene asperges kan je na het koken onderdompelen in ijskoud water, zo wordt het gaarproces snel  onderbroken, blijven ze krokant en behouden ze hun mooie groene kleur. Dit werkt ook prima bij andere groenten zoals broccoli, boontjes, …

Groene asperges: Het ‘witte goud’ kent ook een groene variant. Doordat groene asperges langer aan de wortel van de plant blijven en bovengronds groeien, zijn ze behalve krachtiger en kruidiger van smaak, ook rijker aan vitamines dan de witte exemplaren. Een ander groot voordeel van groene asperges is dat je ze niet of nauwelijks hoeft te schillen

Vlaamse stoverij van varkenswangetjes en trappistenbier

Ingrediënten (2p)

Vers van ComfortCuisine.be

  • 500 g varkenswangetjes
  • 1 grote uien
  • 0,5 flesje trappistenbier
  • 25 g luikse stroop
  • 2 g verse tijm
  • 0,5 kruidnagel
  • 1 blaadjes laurier
  • 0,5 bruine boterham
  • 1 eetl. mosterd
  • 20 g boter
  • 500 g voorgesneden verse frieten
  • keukentouw

Uit jouw keuken

  • peper(versgemalen) en zout
  • frietketel
  • mayonaise

Instructies

  1. Maak bij voorkeur een halve of volledige dag op voorhand (zie tip onderaan).
    Versnipper de ajuinen grof.
    Bestrijk de boterhammen met de mosterd.
  2. Verhit een grote stoofpot en doe er de helft van de boter in, bak daarin de ajuinen op een matig vuur, ze mogen gerust wat bruin kleuren.
  3. Verhit een pan op een matig hoog vuur en smelt er wat boter in. Schroei het vlees hierin tot ze een bruin kleurtje hebben (ca 5 a 10 min). Kruid het vlees met wat peper en zout tijdens het bakken. Indien het vlees niet volledig in de pan kan, doe dit in meerdere keren. (Anders kookt je vlees i.p.v. te bakken)
    Doe de stukjes vlees in de stoofpot met ajuinen.
  4. In de pan met aanbaksels van het vlees schenk je het bier. Roer alle aanbaksels van het vlees los terwijl het bier aan de kook gebracht wordt. Van zodra het bier kookt doe het in de stoofpot.
  5. Laat het stoofvlees 2 uur lang sudderen op een zacht vuur.
    Proef en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
  6. Tijdens dat het stoofvlees aan het sudderen is kan je de frieten al voorbakken: Bak de frieten een eerste maal op slechts 140°C gedurende 5 minuten. Laat de frieten koud worden.
  7. Serveer de porties stoofvlees met de verse frieten en een lepel mayonaise. 

Tips en weetjes

Maak stoverij gerust een halve of volledige dag op voorhand, hierdoor komen de smaken nog beter tot hun recht (trekken) en heb je meer tijd vrij op het moment van serveren.
De frieten kan je ook perfect voorbakken een halve of volledige dag op voorhand, voor het serveren enkel nog afbakken.
Bewaar stoverij en frieten uiteraard steeds in de koelkast van zodra afgekoeld.

Varkenswangen is voor velen nog een onbekend product, het zijn de kaakspieren van het varken. Het vlees is smaakvol en supermals. Je maakt er de beste stoofschotels mee.

Panna cotta met aardbeien

Ingrediënten (2p)

Vers van ComfortCuisine.be

  • 25 cl room
  • 10 g vanillesuiker
  • 3 g gelatine
  • 0,5 vanillestokje
  • 125 g aarbeien

Uit jouw keuken

  • 5 cl melk
  • 40 g suiker
  • 2 koffiel. suiker voor de aardbeiencoulis
  • 1 eetl. water voor de aardbeiencoulis

Instructies

  1. Maak bij voorkeur een halve of volledige dag op voorhand (zie tip onderaan)
    Vul een beker met koud water en doe er de gelatineblaadjes in.
  2. Neem een kleine pot en doe er de room en melk in
    Snij de vanillestok overlangs in twee en gebruik een mespunt om er de pikzwarte zaadjes uit te schrapen, voeg deze toe aan de pot en breng rustig aan de kook. Haal de pot van het vuur.
  3. Knijp de geweekte gelatine uit en los de soepele blaadjes op in de hete room samen met de suiker en de vanillesuiker. Roer met de garde tot alles volledig is opgelost en laat alles nog eens heel kort koken.
  4. Zet het juiste aantal schaaltjes klaar, je kan hiervoor ook een glas of wijnglas gebruiken.
    Roer om en verdeel het mengsel gelijk over de schaaltjes.
    Zet deze voor minstens 3 uur in de koelkast.
  5. Aardbeiencoulis: Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en houd 1/3 apart voor de garnering. Mix de rest van de aarbeien met de suiker en water (volgens ingrediëntenlijst). Zet in de koelkast tot gebruik.
  6. Nadat de panna cotta is opgesteven en net voor het serveren: verdeel de aardbeiencoulis over de panna cotta.
    Snijd de resterende aarbeien in stukjes en schik ze op het bord of op de panna cotta.
    Als extra versiering kan je er evt. wat bloemsuiker over strooien.

Smakelijk!
 

Tips en weetjes

De panna cotta en de aardbeiencoulis kan je best een halve of volledige dag op voorhand bereiden zo is deze zeker goed opgesteven en heb je nauwelijks nog werk op het laatste moment.

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. Het is supereenvoudig klaar te maken maar toch heerlijk nagerecht.

Reviews

Schrijf uw recensie

Menu: Wrap van zalm met groene asperge en dillesaus - Stoverij van varkenswangetjes en trapistenbier - Panna cotta met aardbeien

Menu: Wrap van zalm met groene asperge en dillesaus - Stoverij van varkenswangetjes en trapistenbier - Panna cotta met aardbeien

Deze gerechten, speciaal geselecteerd zodat ze in de smaak vallen bij jong én oud. Ze zijn ideaal om op voorhand klaar te maken waardoor je tijdens de maaltijd maximaal kan meegenieten met je gezelschap. Dit alles zonder boodschappenstress en met duidelijke receptenkaart.

Gratis levering 
Betaal online of bij levering

Schrijf uw recensie

Pack content